Monday, August 30, 2021

Ардуінкове

 

Тут на Кворі лають Ардуїнку. Втім, я б не сказав, що вона така вже й погана. Основна вигода від неї — це купа сумісного з нею заліза. Як правило, коли говорять про ардуїнку, мають на увазі учбову плату Arduino Uno


Це, як на мене, доволі безтолкова, в практичному застосуванні, плата: вона чималенька, страшенно незручна в монтажі та обвішана непотрібними елементами на кшталт програматора чи роз’єма живлення. Якщо брати саме ці пункти, то лають справедливо. Але Arduino це далеко не тільки Uno. У них є Arduino Pro Mini

 
Це, по суті, та ж сама Uno, але без програматора та роз’ємів живлення. Програматор не проблема, він коштує 2–3$. А тут вже можна робити багато чого, наприклад всунути на свою плату та опитувати купу периферії. А якщо ще й сполучити з якимось мікрокомп’ютером для красивого інтерфейсу чи потужних обчислень, то виходить доволі практично.
Крім того, ніхто не заставляє користуватися C++ та фірмовим середовищем для розробки. Це, дійсно, біль. Замість нього є C та Platform IO. Причому, останній прикручується до чого завгодно.
Зрозуміло, що є ще купа достойних альтернатив, наприклад, ця, чи ця. Але за ціною та розмірами Pro Mini поки що попереду.

No comments:

Post a Comment