Tuesday, April 20, 2021

Ардуїнне

 

Вовтужуся зараз з опитуванням заліза. Опитує Arduino Pro Mini. Це ота маленька плата з червоним вогником і купою проводів.
 
На зараз опитується кілька входів. Опитування дуже просте, які саме контакти увімкнено. На стендові видно, що дві нажаті кнопки відповідають двом одиничкам. Решта — нулі. Це — відображення у двійковій системі числення. Нижній рядок — теж саме, але у десятковій. Всі принципові моменти вирішено, залишилося тільки зчитати аналоговий сигнал та відправити це все на більш потужне залізо для обробки.
 

Тепер по Ардуїнці. Скажу наперед, мені сподобалось попри бридкий С++ на якому там все пишеться. Ця крихітка, що менша за половину сірникової коробки, дозволяє зробити чимало корисного: нескладне управляння верстатом, умнодім і т.і. Апаратна платформа там продумана і вдала. І коштує копійки. Що не сподобалось. Як це часто буває, гарні залізячники є поганими програмістами. Програмувати фірмовими засобами — це біль. На щастя, існує така штука, як PlatformIO. Це набір утиліт командного рядка, які беруть на себе всю основну роботу по прошивці Ардуїнки. І вони прикручуються куди хочеш. У правій частині редактора коду видно, як я прикрутив їх. Це, власне, і всі налаштування редактору, які я робив. Нема проблем прикрутити їх і до іншого редактора. До речі, автори PlatformIO зробили годну IDE на базі Visual Studio Code.

 
Наразі ідеальне поєднання Ардуїнки і якогось мікрокомп'ютера на кшталт Raspberry PI. Ардуїнка взаємодіє з датчиками чи виконавчими механізмами, а Raspberry бере на себе складні обчислення, інтерфейс і т.і.

No comments:

Post a Comment